Spara pengar genom en ögonoperation

ÖgonoperationAtt genomgå en ögonoperation mot närsynthet är ganska kostsamt. Priset brukar ligga mellan 30 000 och 50 000 kr för båda ögonen. Om man sätter sig och räknar på hur mycket man kommer betala för linser framöver kan man också se när ögonbehandlingen har betalat sig och man istället börjar spara pengar.

Jag betalar ungefär 1600 kr per år för mina linser. Det betyder att en ögonlaserbehandling för 35 000 kr tar 22 år att betala sig, 35 000 / 1600 = 21,88. Det kan verka som en lång återbetalningstid, men å andra sidan slipper du krånglet med linser. Du slipper dessutom betala för de regelbundna ögonkontroller man bör göra när man är linsbärare. Sist men inte minst slipper du tänka på att beställa nya linser och ha den kostnaden att tänka på, med en ögonoperation betalar du en gång och slipper tänka på att ditt synfel kostar dig pengar.

Det finns olika metoder för ögonoperation mot närsynthet och du kan läsa mer om dem på denna sajt. Olika metoder kostar olika mycket och innebär olika lång återhämtningstid innan synen blir bra. Beroende på hur ditt öga ser ut och vilken typ av synnedsättning du har lämpar sig vissa metoder olika bra. För att få reda på vilken metod som är bäst för dig bör du uppsöka en ögonläkare.