Fler par läsglasögon

Utan mina läsglasögon [utlänk] så ser jag knappt vilka bokstäver knapparna på tangentbordet representerar. Det är nästan obehagligt, och det har inte med ålderssynthet att göra med tanke på att jag är ganska ung. När jag använder läsglasögonen så kan mina ögon fokusera och jag slipper få huvudvärk. Att ständigt slänga på sig läsglasögonen är en rutin som sker utan eftertanke. Jag har ganska många par utspridda i huset och bland annat har jag ett par i TV-rummet och ett par vid min läshörna – det vill säga liggandes på ett bord bredvid fåtöljen.

Läsglasögon

Att ha dem utspridda eliminerar risken att jag står utan glasögon när jag väl behöver ett par. Men det råder ingen brist i övrigt. Jag har nämligen en låda full i köket med kanske ett tiotal par liggandes. De allra flesta har jag faktiskt köpt på bensinmackar. Av någon konstig anledning så är det en nisch som de flesta bensinmackar har – att sälja läsglasögon. Billigt dessutom, vilket kanske är en förklarande orsak till varför jag äger så många par. Jag är ju dessutom ganska slarvig vilket skulle leda till att jag skulle slarva bort om jag endast ägde ett par. Men nu tar jag ju istället det säkra före det osäkra.