Snabblån

SnabblånSnabblån är små krediter med kort löptid. Vanligtvis lånar man mellan 500 och 12 000 kr under 30 till 90 dagar. Lån upp till 3000 kr brukar ha en löptid på 30 dagar, upp till 6000 – 60 dagar och lån över 6 000 kr 90 dagars löptid.

Snabblån brukar gå under flera olika namn, bl.a: sms-lån, meddelandelån, internetlån och privatlån. Du kan läsa mer om snabblån på www.snabblån365.se

Alla dessa namn kan egentligen samlas under det mer kända begreppet blancolån, lån utan säkerhet.Även blancolån är ett påhittat namn som saknar juridisk betydelse. Det låter bra och lämpar sig bra i marknadsföring, i varje fall var det så förr. Innan blancolån på senare år kritiserats i samband med sms-lånedebatten.

Nytta med snabblån

Efter alla kritiska skriverier och nyhetsrapportering om snabblån kan man fråga sig om de gör någon nytta alls. Jag skulle vilja hävda att de gör det, så länge låntagaren inte missbrukar dem. Ett snabblån kan vara det enda alternativ man har för att klara en ekonomisk kris. Om man saknar bolån, som man då skulle kunna utöka med några tusenlappar, kan det vara svårt att få något bättre lån. Om man saknar tillräckligt säker inkomst kan många banker vända en ryggen även om det bara gäller ett lån på några tusenlappar. Då är snabblånen ofta den enda lösningen.

Däremot ska man vara försiktig med att teckna snabblån om man vet med sig att det kan bli problem att återbetala skulden. Drabbas man av en tillfällig utgift, men i övrig har en stabil ekonomi är det oftast inga problem att återbetala lånet. Det värsta som då händer är att man får leva lite extra snålt månaden därpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *